En midsommarhelg i Raglan

Över midsommar åkte ju jag med Evelina och Emma till raglan, surfarparadiset på Nya Zeeland. Vi fick låna Eves värdmammas systers sommarstuga och vi hade en alltigenom supermysig helg!SAM_5976

VI gick på promenad längs stranden i det ruskiga vintervädret. Eve var glad ändå.SAM_5944
Vi inspekterade sanden, som hade en svartsblåskimrande nyans i eftermiddagsljuset. Facinerande.SAM_5952
Tänk att spendera sommaren i det här huset som tio-åring?SAM_5975
Då det blåste säkert femton sekundmeter så var detta kitesurfarnas helg. Åh, jag vill också kunna!  SAM_5986
Det vispades grädde med handvisp i en mycket smickrande frisyr.SAM_5984
På midsommardags kväll (vi jobbade som vanligt under själva midsommarafton och firade dagen efter istället). blev det mat i mängder; både potatis, gräddfil, grädlök, ciabatta, goda ostar, ägg, köttbullar, vitlökssmör och fetaostsallad med avokado. Och några flaskor Rekorderlig såklart!SAM_5987
Till efterrätt hade jag bakat kladdkaka (åh, bästa receptet på glutenfri kladdkaka hittills! Säg till om jag vi vill att jag ska slänga upp det här) som avnjöts med både färska och varma jordgubbar och vispad grädde. Yu-u-um.SAM_5995
Det blev en hel del filmtittade på Emmas dator i soffan i den otroligt mysiga stugan. SAM_5990
På söndag förmiddag käkade vi resterna till brunch efter en tur till längs stranden (denna gång i strålande solsken). Bättre utsikt får man leta efter!SAM_5997
Innan vi begav oss tillbaka mot Auckland blev det nagelfix i eftermiddagssolen.SAM_6001Och det var den midsommarhelgen det. Eve och jag filosoferade bort oss lite grann på vägen till Raglan: Tänk om hade sagt åt oss förra midsommar att vi nästkommande år vid samma tid skulle befinna oss i en bil mitt ute i ingenstans (det kändes verkligen så när vi körde ner i bäckmörkret och efter noll möten de senaste fyrtiofem minuterna) med en tjej som vi träffas bara några månader tidigare på väg till surfarnas paradis i det vackraste av länder på andra sidan jorden? Livet är allt förunderligt alltså.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>