Tänd ett ljus och låt det brinna

Tack gode gud för internet säger jag bara. Förra veckan har jag följt politikerveckan i Almedalen med stort intresse, trots jag känner mig rätt så avskärmad för tillfället från det som händer därhemma när jag befinner mig så långt bort. Är det bara jag eller känns det inte som om det är ett extra spännande valår i år? Är det bara jag eller känns det inte som om svensk politik har fått ett nytt uppsving och lockar till engagemang mer än vad den gjort på bra länge?

Som vanligt var det en himla massa prat om stadsbudgetar, huruvida ROT-avdraget ska skrotas eller inte och pajkastning från den ena politikern till den andra. Men i år tycker jag mig se en sida av politiken som i alla fall jag saknade föregående valår; nämligen den ideologiska. Det diskuteras och resoneras och argumenteras och visioneras som aldrig för om hur vi skall gå tillväga för att skapa det bästa välfärdssamhället, utan att dra upp detaljer ur Socialdemokraternas skuggbudget från förrförra året (dåligt exempel kanske men jag tror ni hajar). Och det, mina vänner, tycker jag bådar väldigt gott inför framtiden. Det är förändring i görningen, big time.

Två månader återstår till den 21 september (samma datum som jag lämnar Nya Zeeland för övrigt) och jag ser fram emot att följa valspruten vi har framför oss, även om jag är begränsad till att vara åskådare bakom min datorskärm.

Note to self: Beställ röstkort nu på momangen Rebecka, innan du glömmer av det igen.SAM_2144

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>