*Livsinsikt* osv.

Notering från den 31 augusti, hotellrummet i Rarotonga:

”Men rättviseengagemang först. Alltså, när det kommer till min vision om att rädda världen så kan jag väl säga att det har legat lite på is det här året. Genomfrusen är nog den här sjön vid det här laget. Fast jag har fått lära mig på biologilektionerna att en sjö alltid behåller en bottentemperatur på 4 grader, så det finns kanske hopp för mig också. Jag måste bara värma upp den på något vis så att jag kan komma ihåg vad mitt liv var ödelagt att ägnas åt. Den globala uppvärmningen sker tyvärr lite för långsamt för det här ändamålet. Finns det en fön som sänder ut värmen om mänskliga rättigheter som någon kan tänkas hyra ut? Inte det? Då får jag väl försöka leta i mitt ringrostiga minne då. Just det ja, att göra världen till en bättre plats för de som har det sämre än mig. Det var ju det som var min dröm. Inte att göra en kometkarriär. Inte att bli en fyrabarnsmamma. Inte att förverkliga mig själv enligt individualismens alla konster. Min person måste inte nödvändigtvis gå till historien som den mest betydelsefulla kvinnan för fredskipandet på denna gjord. Men när jag lämnar det här jordelivet, vill jag kunna säga till mig själv att jag har gjort mitt allra yttersta för att hjälpa dem som behöver det allra mest.

 

Hittills har över 1800 människor dött till följd av de senaste stridigheterna i Gaza. Jag vägrar gå med på att en semestervecka som går ”förlorad” på grund av regn kan orsaka hetare debatter kring fikabordet än en sådan fruktansvärd tragedi.”

 

tumblr_lnzw8cE67L1qmtr4do1_500_largetumblr_lr4fc32kxp1r2jp8po1_500_large

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “*Livsinsikt* osv.

  1. Du är så bra Rebecka! Och du har en hel livstid på dig att förbättra världen, i det stora och i det lilla. Just nu förbättrar du världen för din omgivning där du är just nu, var sak har sin tid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>