Ambivalens

SAM_5163
Vackra Milford Sound, från mammas och min resa runt sydön.

Jag är så jävla färdig med det här. Au pair-livet alltså.

Samtidigt känner jag hur våndan inför att återvända hem börjar smyga sig på. Ikväll är den nästan överväldigande. Jag är livrädd inför att bli den person jag var när jag först landade i Nya Zeeland. Jag tänker att i Sverige förmodar alla att jag ska vara på ett visst sätt, och fruktar därför deras besvikelse när det går upp för dem att jag är inte är den personen längre. Eller mest fruktar jag väl att jag ska tvinga mig själv till att försöka vara den prestationssuktande, falska, miserabla Rebecka jag än gång var, för att leva upp till de där jävla förväntningarna, när så inte alls är fallet. Jag har erhållit så mycket självinsikt här nere. Jag är så mycket gladare inombords. Jag är så mycket mer på det klara med hur jag fungerar som person (och det är det jag är så rädd att folk inte ska hålla med om, att det är rätt att vara såhär som person eller inte). Jag övertygad om att jag faktiskt kanske duger som jag är ändå. Och herre min gud vad jag är rädd för att den känslan ska försvinna under resan hem.

Min vardag är på sätt och vis ändå oerhört stabil här nere. Hemma vet jag inte riktigt vad som väntar. Det kan ju bli asfantastiskt och fullkomligt underbart (det är så jag föreställer mig det i de stunder då jag överröses med positiva känslor inför min hemfärd). Men det kan också bli fullkomligt pannkaka. Denna ständiga ambivalens. Kan inte du bara ta och försvinna?

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Ambivalens

  1. Finaste bästa syster, jag älskar dig för precis den du är! Jag önskar att du insåg vilken förebild du är för mig. Jag hoppas att jag en dag kan hitta lyckan i mig själv jag också. Och jag önskar att jag var lika modig som dig när du väljer att gå din väg i alla lägen. Oavsett vad du gör, vad du tycker om, hur du ser ut eller vad du tycker så kommer jag alltid finnas så nära dig jag bara kan. Bara för att du är min alldeles egna och bästa syster.
    Te amo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>